Annons

Polisen lägger ner utredning om Sollentunaföreningen

Sollentuna Tvärtemot revisorerna anser polisen att Hyresgästföreningen i Sollentuna inte har begått något brott. Nu är brottsutredningen nedlagd.

Efter misstankar om att allt inte stod rätt till med Sollentunaföreningens bokföring genomfördes en granskning av revisorer som Hyresgästföreningen anlitat. Revisorerna slog i september fast att styrelsen hade begått bokföringsbrott under 2011. Följden blev att regionstyrelsen beslutade att göra en polisanmälan av föreningens styrelse för att få frågan utredd.

Men nu meddelar polisen att brottsutredningen är nedlagd.
– Vi lade ner den eftersom vi inte har kunnat styrka att det har begåtts något brott, säger Lena Husén, utredare på bedrägeriroteln Nord vid stockholmspolisen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Terje Gunnarson, ordförande för Hyresgästföreningen i Stockholm är nöjd över beskedet.
– Jag är glad och förvånad att polisen arbetade så snabbt. Det är en lättnad för de inblandade. Nu har vi valt en ny styrelse i Sollentuna och ska försöka få igång verksamheten igen, säger Terje Gunnarson.

Annons
Läs också 25 procent dyrare att parkera till vänster i dubbelgaraget Ingen hyressänkning på Malmvägen Sollentunaföreningen kräver upprättelse Ny styrelse vald i Sollentuna Ny ordförande i Sollentuna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.