Annons

Rejält hyreskrav i Tanum

Tanum ​Kommunala Tanums Bostäder vill höja hyran nästa år. Kravet på 4 procent motsvarar 235 kronor i månaden för en normaltrea.– Det är ingen skälig höjning, säger Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Fridolfsson.

​Tanums Bostäder har drygt 600 bostäder och gjorde ett överskott på 3,3 miljoner enligt 2009 års bokslut. Gynnsamma räntor och mycket uthyrt låg bakom de positiva siffrorna.

Inför förhandlingarna om 2010 års hyra krävde bolaget 2 procent, men hyrorna ändrades mycket blygsamt efter förhandlingarna. Det blev ingen höjning alls av kallhyran och knappt 1 procent högre varmhyra från 1 april.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inför 2011 går bolaget alltså hårdare ut med ett yrkande på 4 procent från 1 januari.
Borgensavgift, avkastningskrav, förbättrad service och mer underhåll är några av de förklaringar som bolaget gett som grund till kravet.
Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Fridolfsson har inte hunnit sätta sig in i alla detaljer men konstaterar att borgensavgift och avkastningskrav tar upp största delen av kalkylen.
– Tyvärr blir det så i år, det är ännu oklart hur den nya lagstiftningen ska tolkas. Men yrkandet är högt och stämmer inte överens med den allmänna kostnadsutvecklingen, säger han.

Annons
Hem & Hyra har inte lyckats nå Tanums Bostäders vd, som befinner sig på semester.
Förhandlingen startar 19 januari.
 
 
Relaterat:

Ricardos värd snålast med underhåll

Annons

 
Här hittar du kontaktuppgifter till Hyresgästföreningens förhandlare (extern länk, öppnas i nytt fönster).

Läs också Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Nu ska ödet avgöras för hyreshusen i Fjällbacka Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Tanums Bostäders försäljningsplaner läggs på is Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.