Annons

Sandvikenhus får sälja 400 lägenheter

Sandviken Kommunfullmäktige i Sandviken har sagt ja till att Sandvikenhus får sälja 400 lägenheter. Försäljningarna kan ske från i år till 2022. Vilka lägenheter som kan komma att säljas är inte klart i dag.
Foto: Lena Mattsson
Kommunfullmäktige i Sandviken har sagt ja till att Sandvikenhus säljer 400 av sina lägenheter.

När försäljningsfrågan var uppe i fullmäktige var inläggen många. Vänsterpartisterna i Sandvikens fullmäktige sade nej till försäljningar medan fyra alliansledamöter ville sälja dubbelt så många lägenheter, 800.

Försäljningarna kan enligt beslutet ske från nu och fram till år 2022. Vilka lägenheter som är aktuella för försäljning är inte klart.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Innan frågan skulle upp i fullmäktige skrev Elisabeth Åslund, ordförande i Hyresgästföreningen i Sandviken och regionordförande Torbjörn Rönnkvist, själv Sandvikenbo, en debattartikel i Gävletidningarna. De motiverade föreningens nej till att låta Sandvikenhus sälja lägenheter bland annat så här:

Annons

Något bostadssocialt argument för att sälja finns inte eftersom Sandviken är en expansiv kommun med snarare ökat bostadssocialt ansvarstagande när befolkningen ökar. Något ekonomiskt argument finns inte… Hyresgästerna har inte heller något intresse av att bli sålda, tvärtom tycker de flesta att det är tryggt med en allmännyttig hyresvärd. 

Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist säger att beslutet gett styrelsen handlingsfrihet:

Annons
Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

– Det här skapar en möjlighet för oss att handla i framtiden. Just nu är det en ickefråga för styrelsen, vi har inte tittat på vilka lägenheter som eventuellt ska säljas och inte heller kontaktat tänkbara köpare.

Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.