HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sista stora hyresförhandlingen klar i Varberg

Varberg Snart höjs hyran för dig som bor hos Varbergs Stenfastigheter och flera andra privata hyresvärdar i Varberg. Därmed är alla större hyresförhandlingar i området klara för i år.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Den 1 juli höjs hyran med mellan 1,5 och 2,6 procent för flera hundra hyresgäster som bor hos privata hyresvärdar i Varberg.

Det motsvarar en höjning på mellan 90 och 156 kronor för den som i dag betalar 6 000 kronor i månaden för sitt boende.

Läs ocksåSen hyra är värre än knarkodlingCollage, cannabisodling i en hyreslägenhet samt en person som öppnar en tom plånbok.

De nya hyrorna gäller bland annat boende hos Varbergs Stenfastigheter och dess intressebolag Varbergsryttaren Hyresrätt, Madbo Fastighetsförvaltning och Varbergshägerns Fastighet i Deromekoncernen, samt Lubben Fastigheter.

Samtliga företräds av ombudet RCB Fastighetsförvaltning, som har förhandlat med Hyresgästföreningen.

RCB tecknade tidigare i år en mindre uppgörelse som omfattade åtta fastigheter i Varberg. Där blev hyreshöjningen mellan 1,7 och 2,1 procent.

Läs ocksåAllbohus vill höja hyran med 4,1 procent

Under våren har ytterligare ett antal mindre privatvärdar i Varberg höjt hyran efter förhandling med Hyresgästföreningen. De flesta uppgörelser har legat runt 1,7 procent.

Majoriteten av privatvärdarna gjorde upp med Hyresgästföreningen redan i december förra året, via ombudet Fastighetsägarna GFR som bland annat företräder Derome förvaltning. Hyrorna höjdes vid årsskiftet, med just 1,7 procent i genomsnitt.

Kommunala Varbergs Bostad höjde hyrorna för sina drygt 5 000 hyresgäster i april, med i genomsnitt 2,3 procent.

Läs ocksåEksta bäst i klassen - allt mer solkraft hos hyresvärdarsolkraft

LÄS MER

Läs också Växjöbostäder vill höja hyran med nästan fyra procent nästa år Byggebos hyror klara för 2020

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.