Annons

Strandade hyror i Lindesberg

Lindesberg Hyresgästföreningen och Lindesbergsbostäder har enligt vad Hem & Hyra erfar, strandat i sina förhandlingar om ny hyra för 2018. Hyresmarknadskommittén kommer att avgöra hur mycket hyrorna ska höjas för bolagets cirka 1200 lägenheter.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyrorna höjs för Libos cirka 1200 lägenheter.

Lindersbergsbostäder, Libo och Hyresgästföreningen står för långt i från varandra för att komma överens om nya hyror för 2018.

Bostadsbolaget kräver en hyreshöjning på tre procent, vilket skulle innebära en höjning med 150 kronor i månaden för den som i dag har en hyra på 5 000. Det skulle i så fall bli den högsta höjningen i Region Mitt (där länen Örebro, Värmland, Södermanland och Dalarna ingår), där snitthöjningen nu ligger på strax över 0,8 procent fördelade på intervallet 0,65 procent till 1,5 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningens motbud i Lindesberg ligger på 0,7 procent, vilket betyder 35 kronor per månad för den med en hyra på 5000.

Annons

– Det var ett väldigt högt krav från Libo måste jag säga. Det är många pensionärer och barnfamiljer som bor hos Libo och de har det inte så gott ställt. Men samtidigt har Libo mycket på gång och det är det de behöver pengar till. Men jag kan tycka att de ska skynda långsamt, säger Anita Karlsson som är ordförande i Hyresgästföreningen i Lindesberg.

Kvarstår strandningen kommer hyresmarknadskommittén, HMK, få avgöra den nya hyran för Libo:s hyresgäster. De kommer att lägga ett medlingsförslag till parterna.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Libo och Hyresgästföreningens anställda förhandlare bekräftar att förhandlingarna strandat men vill vänta till nästa vecka med att uttala sig.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.