HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Strandade hyror i Lindesberg

Lindesberg Hyresgästföreningen och Lindesbergsbostäder har enligt vad Hem & Hyra erfar, strandat i sina förhandlingar om ny hyra för 2018. Hyresmarknadskommittén kommer att avgöra hur mycket hyrorna ska höjas för bolagets cirka 1200 lägenheter.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyresförhandlingarna i Lindesberg har strandat.

Lindersbergsbostäder, Libo och Hyresgästföreningen står för långt i från varandra för att komma överens om nya hyror för 2018.

Bostadsbolaget kräver en hyreshöjning på tre procent, vilket skulle innebära en höjning med 150 kronor i månaden för den som i dag har en hyra på 5 000. Det skulle i så fall bli den högsta höjningen i Region Mitt (där länen Örebro, Värmland, Södermanland och Dalarna ingår), där snitthöjningen nu ligger på strax över 0,8 procent fördelade på intervallet 0,65 procent till 1,5 procent.

Läs ocksåHyresklart i Halmstad efter konflikt

Hyresgästföreningens motbud i Lindesberg ligger på 0,7 procent, vilket betyder 35 kronor per månad för den med en hyra på 5000.

– Det var ett väldigt högt krav från Libo måste jag säga. Det är många pensionärer och barnfamiljer som bor hos Libo och de har det inte så gott ställt. Men samtidigt har Libo mycket på gång och det är det de behöver pengar till. Men jag kan tycka att de ska skynda långsamt, säger Anita Karlsson som är ordförande i Hyresgästföreningen i Lindesberg.

Kvarstår strandningen kommer hyresmarknadskommittén, HMK, få avgöra den nya hyran för Libo:s hyresgäster. De kommer att lägga ett medlingsförslag till parterna.

Läs ocksåHyresklart hos Ronnebyhus

Libo och Hyresgästföreningens anställda förhandlare bekräftar att förhandlingarna strandat men vill vänta till nästa vecka med att uttala sig.

Läs också Nya hyror för Höganäshem Så många fler hyr ut i andrahand på skakig bostadsmarknad Tunabyggens hyror klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.