HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Uppsalahem slopar inkomstkrav på hyresgäster

Uppsala Uppsalahem slopar inkomstkravet för bostadssökande, enligt ett nytt styrelsebeslut. Det tidigare kravet på att kunna visa upp inkomst sex månader framåt tas alltså bort.
Foto: Uppsalahem
Uppsalahem slopar inkomstkravet för nyuthyrning av lägenheter.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om de allt hårdare villkoren för att få hyra hos de kommunala bostadsbolagen. Många kräver fast anställning och /eller inkomst, trots att det är vanligt med visstidsanställningar på dagens arbetsmarknad. Men på senare tid har flera bolag lätta på kraven, Mimer i Västerås till exempel har slopat inkomstkraven helt. Nu är det Uppsalahems tur.

– Uppsalahem anpassar nu sina regler efter hur samhället ser ut och jag har stort förtroende för att människor själva kan avgöra vilken hyra man har möjlighet att betala, säger Uppsalahems vd Stefan Sandberg i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Med beslutet vill Uppsalahem underlätta för fler att hyra av bolaget och göra regelverket enklare.

Annons

Hyresgäster som slarvar med hyran är inget stort problem för Uppsalahem, runt 98 procent av bolagets hyresgäster betalar idag sin hyra i tid.

– För Uppsalahems styrelse är det viktigt att ha tydliga och transparenta regler. Med det förenklade regelverket blir det nu enklare för alla, inte bara de med fasta tjänster, att få en hyresrätt hos Uppsalahem, menar Elnaz Alizadeh (s), styrelseordförande för Uppsalahem, i samma pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen
Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.