Annons

Wallenstam lanserar egen bostadskö i Göteborg

Göteborg Fastighetsbolaget Wallenstam startar en egen kö till sina nybyggda lägenheter i Göteborg. Sedan tre år tillbaka har bolaget likadana köer i Uppsala och Stockholm.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Den nya kön är kostnadsfri, men gäller enbart helt nyproducerade lägenheter. Bostäder i det befintliga beståndet fortsätter att förmedlas via Boplats och HomeQ.

– Wallenstam har en hög produktionstakt av nya hyresrätter i Göteborgsregionen, just nu har vi cirka 1 200 lägenheter under byggnation. Detta kombinerat med det stora intresset av att bo hos oss gör att vi känner behov av en egen kö. Vi har god erfarenhet av vår bostadskö i Stockholm/Uppsala och väljer därför att nu utöka, säger Wallenstams regionchef Marina Fritsche i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det kommer att gå att ställa sig i kön från 16 års ålder, även om förmedling av lägenheter enbart sker från 18 år.

– En egen kö för vår nyproduktion möjliggör att sökanden i ett tidigare skede kan göra intresseanmälan till något av de områden som våra projekt finns i nu, såsom exempelvis Godhems backe i Majorna, Elisedal, Kallebäcks Terrasser eller Mölnlycke Fabriker, säger Marina Fritsche.

Annons

Hyrorna i nyproducerade lägenheter ligger kraftigt över hyresnivåerna i det äldre beståndet och köerna till nyproduktion är i regel betydligt kortare. Det visar tidigare granskningar från Hem & Hyra.

Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö

LÄS MER:

Fastighetsägarna i Göteborg lanserar ny förmedlingstjänst

Annons

Friluftsliv ska locka till Kallebäck

Läs ocksåFick 490 000 via Swish – bolag åker på skattesmäll efter hotelluthyrningUmami Easy Living Sundbyberg

Första huset klart i Göteborgs bostadssatsning

Läs också Ockerhyror och polisrazzior – nu stoppar Wallenstam kritiserad företagsuthyrning Wallenstams "premiumlägenheter" hyrdes ut av mellanhand – 4 800 kronor för två dygn Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.