HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Wallenstam lanserar egen bostadskö i Göteborg

Göteborg Fastighetsbolaget Wallenstam startar en egen kö till sina nybyggda lägenheter i Göteborg. Sedan tre år tillbaka har bolaget likadana köer i Uppsala och Stockholm.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Den nya kön är kostnadsfri, men gäller enbart helt nyproducerade lägenheter. Bostäder i det befintliga beståndet fortsätter att förmedlas via Boplats och HomeQ.

– Wallenstam har en hög produktionstakt av nya hyresrätter i Göteborgsregionen, just nu har vi cirka 1 200 lägenheter under byggnation. Detta kombinerat med det stora intresset av att bo hos oss gör att vi känner behov av en egen kö. Vi har god erfarenhet av vår bostadskö i Stockholm/Uppsala och väljer därför att nu utöka, säger Wallenstams regionchef Marina Fritsche i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHär kan du få bostad samma dag

Det kommer att gå att ställa sig i kön från 16 års ålder, även om förmedling av lägenheter enbart sker från 18 år.

– En egen kö för vår nyproduktion möjliggör att sökanden i ett tidigare skede kan göra intresseanmälan till något av de områden som våra projekt finns i nu, såsom exempelvis Godhems backe i Majorna, Elisedal, Kallebäcks Terrasser eller Mölnlycke Fabriker, säger Marina Fritsche.

Hyrorna i nyproducerade lägenheter ligger kraftigt över hyresnivåerna i det äldre beståndet och köerna till nyproduktion är i regel betydligt kortare. Det visar tidigare granskningar från Hem & Hyra.

Läs ocksåVarbergs Bostad bygger nytt – och vill sälja fastigheter

LÄS MER:

Fastighetsägarna i Göteborg lanserar ny förmedlingstjänst

Friluftsliv ska locka till Kallebäck

Läs ocksåWallenstam höjer hyrorna i Göteborg

Första huset klart i Göteborgs bostadssatsning

Läs också Fagersta startar kommunalt bostadsbolag Skaffa lägenhet med en personlig film – så gör du

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.