Foto: Marie Häggström

Delicatobollsglass

Är det vår eller inte?

 

 

Nu tror jag att de flesta längtar efter våren. Vintern har varit mörk, kall och lång. Om sådär 1 000 år kanske vi nordbor har anpassat vårt psyke, dna och kropp till denna kyla men just nu känns det avlägset.

Varför skulle annars kropp och själ bubbla av lycka när solen skiner, snön försvinner och glasskiosken öppnar?

Igår var det den första dagen som jag kände den där bubblande känslan i kroppen. Skinnjacka var på, dunjackan fick hänga kvar i hallen, glasskiosken öppen och solen värmde mina kinder medan jag på lunchen gick en liten promenad på stan.

Fullt med människor i Kungsträdgården som köpt en sallad att njuta i solen. På Friday´s var stolarna vänd mot solen och det var fullt av soldyrkande lunchande folk.

Jag styrde mina steg mot kiosken och brottades med mitt samvete; ska jag köpa en glass eller inte? Min hjärna och mina ben bestämde sig för att samverka och så stod jag helt plötsligt och beställde en glass.

-En kula delicatobollsglass tack!

- 25 kronor tack!

Skitdyrt men varje liten sked jag tog var hur god som helst.

Äntligen är det vår!

Marie Häggström
Ekonom
Publicerad: 4 april 2013, klockan 9:19  Uppdaterad: 4 april 2013, klockan 9:29
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.