HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boxholmshus vill höja hyran

Boxholm Boxholmshus vill höja hyrorna med fyra procent 1 april. Det motsvarar en höjning på 200 kronor för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden.

– Yrkandet ligger ungefär på samma nivå som i andra kommuner runt omkring, kanske något i överkant.

Det säger Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Dahlgren. De argument som han har fått av bolaget för en hyreshöjning handlar främst om taxehöjningar och ett behov av att öka underhållet.

Läs ocksåHär håller solceller nere hyrorna

– De har en del områden som är byggda på 50- och 60-talen och som börjar bli till åren, så visst finns det behov av underhåll.

Någon plan för vilka insatser som AB Boxholmshus har tänkt sig har inte presenterats för Hyresgästföreningen ännu.

– Och det är förstås väsentligt för oss när vi ska hyresförhandla, säger Håkan Dahlgren.

Läs ocksåCorona försenar nya lägenheter

Förhandlingen inleds 29 februari.

Hem & Hyra har förgäves sökt Boxholmshus vd Fredrik Noaksson för en kommentar.

Läs också Fler vill bo i nybyggt i Boxholm Nya lägenheter byggs i Boxholm - trots bidragsstrul Tillstånd krävs efter p-problem

Boxholmshus vill höja hyran

Boxholm Boxholmshus vill höja hyran med 2,75 procent från 1 april. Bolagets vd, Fredrik Noaksson, talar om tuffa ekonomiska tider när två stränga vintrar krävt mycket av bolaget.​

​– Det är ett av de lägsta kraven i den här förhandlingsomgången, som det brukar vara i Boxholm. Och det är ju bra som utgångspunkt, säger Håkan Dahlgren på Hyresgästföreningen.

– Framför allt är det de kalla vintrarna som kostar oss mycket, säger Noaksson.

Läs ocksåFler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjningJanor Ahmed

– Värmen, vill jag påstå, är det stora och så har vi haft ökade utgifter för snöröjningen. Som tur är har vi bara behövt skotta något tak den här vintern. Förra året var det mycket värre.

Ökade driftskostnader och ökat behov av underhåll är de två stora posterna på den negativa sidan för bolaget. Positivt är att allt färre lägenheter står outhyrda.

– Vi har minskat våra vakanser och det är jättekul, säger Noaksson.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

– Bolaget har ett bättre uthyrningsläge i dag och det ger positiva möjligheter när det gäller underhållet, säger Dahlgren.

På torsdag sätter sig parterna för att förhandla.

Läs också Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Hyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta" Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.