Annons

Boxholmshus vill höja hyran

Boxholm Boxholmshus vill höja hyrorna med fyra procent 1 april. Det motsvarar en höjning på 200 kronor för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden.

– Yrkandet ligger ungefär på samma nivå som i andra kommuner runt omkring, kanske något i överkant.

Det säger Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Dahlgren. De argument som han har fått av bolaget för en hyreshöjning handlar främst om taxehöjningar och ett behov av att öka underhållet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De har en del områden som är byggda på 50- och 60-talen och som börjar bli till åren, så visst finns det behov av underhåll.

Annons

Någon plan för vilka insatser som AB Boxholmshus har tänkt sig har inte presenterats för Hyresgästföreningen ännu.

– Och det är förstås väsentligt för oss när vi ska hyresförhandla, säger Håkan Dahlgren.

Läs ocksåHär håller solceller nere hyrorna

Förhandlingen inleds 29 februari.

Annons

Hem & Hyra har förgäves sökt Boxholmshus vd Fredrik Noaksson för en kommentar.

Läs också Corona försenar nya lägenheter Fler vill bo i nybyggt i Boxholm Nya lägenheter byggs i Boxholm - trots bidragsstrul Tillstånd krävs efter p-problem

Boxholmshus vill höja hyran

Boxholm Boxholmshus vill höja hyran med 2,75 procent från 1 april. Bolagets vd, Fredrik Noaksson, talar om tuffa ekonomiska tider när två stränga vintrar krävt mycket av bolaget.​

​– Det är ett av de lägsta kraven i den här förhandlingsomgången, som det brukar vara i Boxholm. Och det är ju bra som utgångspunkt, säger Håkan Dahlgren på Hyresgästföreningen.

– Framför allt är det de kalla vintrarna som kostar oss mycket, säger Noaksson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Värmen, vill jag påstå, är det stora och så har vi haft ökade utgifter för snöröjningen. Som tur är har vi bara behövt skotta något tak den här vintern. Förra året var det mycket värre.

Annons

Ökade driftskostnader och ökat behov av underhåll är de två stora posterna på den negativa sidan för bolaget. Positivt är att allt färre lägenheter står outhyrda.

– Vi har minskat våra vakanser och det är jättekul, säger Noaksson.

Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.

– Bolaget har ett bättre uthyrningsläge i dag och det ger positiva möjligheter när det gäller underhållet, säger Dahlgren.

Annons

På torsdag sätter sig parterna för att förhandla.

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.