HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ebo klar med en tvåårig hyresuppgörelse

Eslöv Från och med årsskiftet stiger den genomsnittliga hyran för Ebos hyresgäster med 0,85 procent. Hyreshöjningen för 2019 är också förhandlad och ligger i genomsnitt på 0,9 procent.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget i Eslöv har förhandlat klart hyror för både 2018 och 2019.

Det kommunala bostadsbolaget i Eslöv och Hyresgästföreningen är överens om en ny hyra för Ebos hyresgäster. Om du har en lägenhet som kostar 5 000 kronor i månaden får du en hyreshöjning med 42,50 kronor den första januari 2018 samt 45 kronor den första januari 2019.

– Eftersom uppgörelsen är tvåårig har vi skapat förutsägbarhet både för hyresgästerna och för företaget. Nivån avspeglar de goda ekonomiska förutsättningarna som råder säger Peter Olsén, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

I år höjdes hyran med 0,48 procent i genomsnitt. Det kommunala bostadsbolaget i Eslöv har cirka 1 800 lägenheter.

Annons
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.