Annons

Ebo klar med en tvåårig hyresuppgörelse

Eslöv Från och med årsskiftet stiger den genomsnittliga hyran för Ebos hyresgäster med 0,85 procent. Hyreshöjningen för 2019 är också förhandlad och ligger i genomsnitt på 0,9 procent.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget i Eslöv har förhandlat klart hyror för både 2018 och 2019.

Det kommunala bostadsbolaget i Eslöv och Hyresgästföreningen är överens om en ny hyra för Ebos hyresgäster. Om du har en lägenhet som kostar 5 000 kronor i månaden får du en hyreshöjning med 42,50 kronor den första januari 2018 samt 45 kronor den första januari 2019.

– Eftersom uppgörelsen är tvåårig har vi skapat förutsägbarhet både för hyresgästerna och för företaget. Nivån avspeglar de goda ekonomiska förutsättningarna som råder säger Peter Olsén, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I år höjdes hyran med 0,48 procent i genomsnitt. Det kommunala bostadsbolaget i Eslöv har cirka 1 800 lägenheter.

Annons
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.