Annons

Hyresgäst har kämpat i sju år för nytt kylskåp

Ängelholm Kylskåpet är ett måndagsexemplar menar hyresgästen. Värden anser att kylskåpets brister beror på hyresgästens oömma behandling. Nu ska hyresnämnden avgöra den sju år långa kampen.

När Bengt Nilsson öppnar sitt kylskåp trillar maten ut på golvet. För att sätta stopp för matsvinnet har han varit tvungen att gå loss med silvertejp på hyllorna i kylskåpsdörren.

– Dessutom måste vi lägga mjölkpaket och flaskor på hyllorna i detta undermåliga kylskåp. Detta har gjort att vi är tvungna att minska ner på antalet matvaror, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Problemet kan tyckas vara ringa om det inte var så att kylskåpsproblematiken har pågått från och till i sju år.

– Det har varit problem med kylskåpet sedan vi fick det. Det är ett måndagsexemplar och modellen tillverkas inte längre, säger Bengt Nilsson som genom åren har varit i kontakt med Hyresgästföreningen, tillverkaren och hyresvärden Ängelholmshem.

Annons

Ängelholmshem har besiktigat kylskåpet och menar att kylen har utsatts för onormalt slitage, troligen genom att hyllorna i dörren har belastats för tungt. De poängterar också att kylskåpets funktion är intakt.

Läs ocksåFörhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spisEn man i svarta kläder sträcker sig fram och lägger in ved i en öppen spis. I bakgrunden sitter en man i en soffa.

Hyresvärden åtar sig att laga eller byta kylskåpet mot att hyresgästen står för kostnaden för resterande avskrivningstid vilket motsvarar 2 715 kronor. Alternativet är att hyresgästen får ett helt nytt skåp för 3 605 kronor.

– För mig är det en principsak, jag gillar inte sättet som detta har skötts på. Vi har renoverat hela lägenheten och det har vi bekostat själva. Och så kommer de och bråkar om en kylskåpsdörr, säger Bengt Nilsson.

Annons

Hur den långa kampen ska sluta avgörs i hyresnämnden i november.

Läs ocksåHemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger”Ett kollage med två bilder. Ett skrivbord med saker på och en hand som ringer på en dörrklocka.
Läs också Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.