Annons

Mariehus vd säger upp sig

Mariestad Det har stormat rejält kring Mariestads kommunala bostadsbolag Mariehus. Nu säger vd:n Jari Lalli upp sig. "Jag fick ett jobberbjudande jag inte kunde tacka nej till".
Foto: Mariehus
Mariehus vd Jari Lalli.

Omstridda husköp, ombildningsplaner, kritiserad sponsring och strandade hyresförhandlingar. Det kommunala bostadsbolaget Mariehus har varit i hetluften den senaste tiden. Nu meddelar vd:n Jari Lalli att han ska sluta.

– Jag fick ett jobberbjudande som var för bra för att tacka nej till, säger Jari Lalli.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Exakt när han gör sin sista arbetsdag på Mariehus är inte klart. Det kommer dröja till efter sommaren.

– Senast den nionde september ska jag börja mitt nya jobb. Men beroende på hur rekryteringsprocessen efter en ny vd går så kan det förstås bli tidigare, säger Jari Lalli.

Jari Lalli tillträdde som vd för två år sedan och kom då från jobb inom fastighetsbranschens privata sfär i Stockholm. I en intervju i samband med tillträdet framgick det att han hade många idéer om hur Mariestad kan utvecklas och gärna ville ”röra om i grytan”. Att döma av alla artiklar och insändare som skrivits i Mariestads Tidningen den senaste tiden har han lyckats.

Läs ocksåSparkad kommunal bostads-vd förlorade i skiljenämnd – tvingas betala drygt en miljon kronorMariehus, skylt

Slutar du på grund av turbulensen i bolaget?

– Nej, inte alls. Jag slutar för att jag skulle ångra mig om jag tackade nej till detta nya.

Annons

Jari Lalli säger att han inte ser den senaste tiden som ett bakslag. Varken för honom personligen eller för Mariehus.

Läs ocksåHyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna"Fredrik Marcusson, Hyresgästföreningen, oroas över turbulensen efter att Mariehus vd sparkats.

– Varken jag, personalen eller styrelsen känner igen oss i den bild över bolaget som har förmedlats, säger Jari Lalli.

Samtidigt är han självkritisk.

– Jag är trygg i ägarens, styrelsens och mina beslut vilka är fattade utifrån Mariestads och Mariehus bästa. Men jag har missbedömt medias kraft när det gäller att skildra och tolka ett skeende. Jag kunde ha varit ännu tydligare och mer pedagogisk när jag förklarat bakgrunden till våra beslut.

Hem & Hyra har tidigare berättat att hyresförhandlingarna mellan Mariehus och Hyresgästföreningen har strandat. Jari Lalli är dock säker på att han kommer att hinna uppleva 2019 års hyra innan han tackar för sig på Mariehus.

– Vad jag förstår så kommer vi att få ett besked från Hyresmarknadskommittén om den nya hyran i morgon. Och det beslutet får vi rätta oss efter, säger han.

När Jari Lalli våren 2017 tillträdde som vd för Mariehus var ett av skälen att han ville flytta tillbaka till sin barndomsstad Mariestad. Det nya jobbet finns i Stockholm.

Annons

Återvänder du till Stockholm nu?

– Det vet jag inte ännu. Det är något vi får diskutera, min fru och jag. Det går ju bra att veckopendla till Stockholm med tåg.

 

 

 

Läs också Renovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona Hyresrätter trots allt på Hamngatan i Mariestad Västsvenska nybyggen slukar halva lönen - lägenheter reas ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.