HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sandvikens hyror klara

Sandviken De kommunala hyrorna i Sandviken är klara efter medling i Hyresmarknadskommittén, HMK. Hyreshöjningen blir 1,05 procent från 1 januari.
Foto: Lena Mattsson
De kommunala hyrorna i Sandviken höjs med 1,05 procent.

Det var i slutet av november som HMK tog över och nu har de lämnat sitt beslut om att hyrorna för Sandvikenhus hyresgäster ska höjas med 1,05 procent. Läs här om parternas olika bud.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg är inte helt nöjd med resultatet men påpekar att det ju är en medling och den måste man acceptera:

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Vi fick i alla fall delvis rätt i våra argumentation. Vi menade ju att det finns andra medel än de som kommer från höjda hyror att ta till för Sandvikenhus, säger Owe Hellberg.

Annons
Fakta: Hyrorna i Gävleborg
Bolag Kommun Hyreshöjning i procent
Bollnäsbostäder Bollnäs 0,7
Aefab Ovanåker 0,85
Hoforshus Hofors 0,9
Sandvikenhus Sandviken 1,05
Ockelbogårdar Ockelbo 1,1
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.