Annons

Skurupshem stoppar sponsringsavtal med elitklubbar

Skurup Hem & Hyra kunde i våras berätta att Skurupshem sponsrade elitlag i Malmö med en halv miljon kronor varje år. Nu är avtalen uppsagda.
Foto: Jan Pontho

Hem & Hyras granskning i våras visade att Skurupshem, det kommunala bostadsbolaget i Skurup, tillhörde ett av de bostadsbolag i Skåne som lade allra mest pengar på sponsring. Men medan andra kommunala bostadsbolag lade sina pengar på det lokala föreningslivet valde lilla Skurupshem, med 1 000 lägenheter, att lägga huvuddelen av sin sponsring på elitklubbar i Malmö. 100 000 kronor gick till FC Rosengård medan Malmö Redhawks fick 400 000 kronor i fjor. I gengäld kunde Skurupshem dela ut 300 gratisbiljetter till sina hyresgäster.

Totalt sponsrade Skurupshem för 675 000 kronor under 2016, vilket innebar att enbart en mindre del stannade i kommunen. Nu har Skurupshem sagt upp avtalen med Malmöklubbarna. Det har Skurupshems styrelse beslutat. Avtalet med FC Rosengård löper året ut medan man valt att inte förnya sponsringsavtalet med Malmö Redhawks inför den här säsongen. Övriga sponsringsavtal, med mindre föreningar inom kommunen, har man valt att ha kvar. Nu ska styrelsen ta fram en ny policy för bolagets sponsring och vad som är syftet med den.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det är de stora posterna som nu är uppsagda, säger Pierre Esbjörnsson, vd för Skurupshem.

Enligt honom har reaktionerna varit blandade.

Annons

– En del hyresgäster har verkligen uppskattat att få gratis biljetter till ishockey. Det kan handla om folk som annars inte har råd att gå, säger Pierre Esbjörnsson.

Läs ocksåSkurupshem sponsrar elitklubbar i Malmö för en halv miljon kronor

Men att köpa in biljetterna kostar väl mindre än att ha ett sponsringsavtal?

– Ja, det gör det. Men det finns alltid två sidor av myntet, säger Pierre Esbjörnsson.

Annons

Hyresgästföreningen blev förvånad över att sponsringen låg på en så pass hög nivå år 2016 och menade att man inte fått den summan redovisad för sig, trots förfrågningar. Därför välkomnar man nu också beslutet att se över sponsringspolicyn och att man avslutar de avtal man haft med elitklubbarna i Malmö.
– Det är ansvarsfullt gentemot hyresgästerna att säga upp avtalen. Det känns lovande inför framtiden att man valt att ta tag i det här, säger Joakim Lund, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåBostadsbolagen sponsrar för miljontals kronor årligen

Övriga sponsringsavtal har Skurupshem valt att ha kvar. Det handlar om avtal med: Johannamuséet, Abbekås golfklubb, Skurups innebandy, Skurups badmintonklubb, Skivarps gymnastik, Skurups kommun, Skurups AIF, Rydsgårds AIF och Lions.

Läs också Minusbudget på tio miljoner klubbad i Storgöteborg Dorothee cyklade med Egyptens president – "Han kallade det för ett maratonlopp" Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.