HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Varbergs Bostad höjer hyran

Varberg 5 200 hyresgäster hos Varbergs Bostad har fått nya hyror. Det står klart sedan den kommunala värden nått en uppgörelse med Hyresgästföreningen om årets hyresnivåer.
Informationstavla i ett av Varbergs Bostads trapphus.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

De nya hyrorna hos Varbergs Bostad gäller från och med årsskiftet. Hyresgästerna får därmed betala höjningen för januari och februari i efterhand, på mars månads hyresavi.

Hyrorna höjs inom intervallet 0–1,2 procent. Vilken ny hyra man får beror på var man bor. För de flesta landar höjningen på 0,95 procent. Den som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor får därmed betala 57 kronor mer i månaden framöver.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Förhandlingarna mellan Varbergs Bostad och Hyresgästföreningen inleddes redan i oktober förra året.

Annons

Senast bolaget höjde hyran var i mars i fjol, då med 0,9 procent. Den överenskommelsen var ett trendbrott efter flera år av mycket frostig stämning mellan bolaget och Hyresgästföreningen. Bland annat strandade förhandlingarna både 2014 och 2015 och fick avgöras av Hyresmarknadskommittén i Stockholm.

Sedan tidigare står det klart att också många av Varbergs privata hyresvärdar höjer hyrorna i år, med 0,3–1,2 procent.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

LÄS MER
Hem & Hyra listar: Så mycket höjs hyrorna i Halland 2017

Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.