Annons

Angelica i Uppsala får hyran sänkt med över 1 500 kronor

Uppsala Angelica Donvill är en av hyresgästerna i kvarteret Åpromenaden i Uppsala som nu får sänkt hyra. Uppsalahem måste också betala tillbaka runt 20 000 kronor plus ränta i överhyra till henne, eftersom hovrättens beslut gäller ett år tillbaka i tiden.
Foto: Petra Marandi Roos
Angelica Donvill är en av de hyresgäster i kvarteret Åpromenaden som fått rätt till hyressänkning i och med hovrättens beslut.

– Det känns extremt bra. Jag är så glad att Hyresgästföreningen har lagt ner så mycket tid och arbete på det här. Jag ska inte säga blod, svett och tårar, men de har gjort ett stort jobb för oss hyresgäster medan vi bara har behövt vänta, säger Angelica Donvill.

Hon bor med sin fru och fruns dotter i en fyrarumslägenhet som har en kallhyra på 14 863 kronor i månaden. I och med hovrättens beslut, som du kan läsa mer om här, får de hyran sänkt med över 1500 kronor. Hyressänkningen gäller från 1 december 2018, vilket innebär att Uppsalahem ska betala tillbaka omkring 20 000 kronor plus ränta.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Har man inte råd att köpa en bostad är det hyresrätt som gäller och hyrorna är alldeles för höga i dag. Med garageplats, vatten och el har vi betalat 16 700 kronor i månaden. Då är det svårt att spara pengar. Jag vet att det finns andra som bor här som har svårt att överhuvudtaget klara hyran, säger Angelica Donvill.

Annons

Hon och hennes familj har redan tagit beslutet att flytta till Kvarngärdet, med Stena som hyresvärd.

– Då får vi en hyra på 10 000. Det är visserligen en trea, men bara åtta kvadratmeter mindre än den vi har nu, säger hon.

Annons
Läs ocksåCountrysångerska åker ut från trea i Bromma: ”Hon bor i Nashville”Bromma Nashville

Uppsalahems vd Stefan Sandberg tycker att det är bra att hyrorna nu är fastställda, men är orolig för vilka konsekvenser domen kan få. Även Sveriges Allmännytta och Fastighetsägarna oroar sig för att nyproduktionen av hyresrätter kan påverkas.

Läs också Solel sänker elräkningen – för hyresvärden Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Värd tog ut halv miljon i överhyra – hyresgästen Lars: "Dålig stil"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.