HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Nu gäller det att ta vara på engagemanget”

Göteborg Hyresgästföreningen i Angered ska fortsätta att mobilisera för att påverka politikerna. Samtidigt gäller det att fånga upp det stora engagemanget som uppstått i Rannebergen. Det säger Kristofer Lundberg, ordförande.
Foto: Gustaf Görfelt
Kristofer Lundberg, ordförande Hyresgästföreningen Angered.

Kristofer Lundberg är nöjd med beslutet i kommunfullmäktige. Att ett drygt hundratal personer kom för att demonstrera utanför trots det urusla vädret visar på allvaret i situationen, menar han.

– Det här är en delseger som ger oss mer tid att mobilisera. Inte minst ska vi samla in mer åsikter från människor som redan är hyresgäster hos Victoria Park i andra områden. Eftersom politikerna inte brytt sig om att ta reda på den informationen själva ska vi ge den till dem, säger Kristofer Lundberg.

Läs ocksåDärför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänderFamilj som sitter i soffan.

Han har varit och pratat med boende hos bolaget inte bara i Lövgärdet, utan även på Hässleholmen i Borås. Där köpte Victoria Park 900 lägenheter av kommunala AB Bostäder 2015.

– Där finns en stor besvikelse och missnöje med uteblivet underhåll. Medborgarkontoret i området säger att mycket av kritiken de får in rör Victoria Parks bestånd. De anställda på det kommunala bostadsbolaget säger att de inte sett till något av det samarbete kring socialt ansvar som Victoria Park utlovade innan affären, säger Kristofer Lundberg.

När det gäller Rannebergen finns det även en långsiktig uppgift för Hyresgästföreningen.

Läs ocksåTopbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar

– Nu gäller det att ta vara på engagemanget. Det är ett hundratal personer i Rannebergen som är aktiva i arbetsgrupper på närmast daglig basis just nu. Hur kan vi fånga upp dem som vill fortsätta att engagera sig? Hur ska vi stärka den lokala hyresgästföreningen? Kanske ska det till och med bildas fler lokala föreningar? Det är en utmaning för oss, säger Kristofer Lundberg.

LÄS MER:

Affären i Rannebergen tillfälligt stoppad

Läs ocksåKommunerna får ansvar för att fixa fram bostäder åt flyktingar
Läs också Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben Dystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.