Annons

”Nu gäller det att ta vara på engagemanget”

Göteborg Hyresgästföreningen i Angered ska fortsätta att mobilisera för att påverka politikerna. Samtidigt gäller det att fånga upp det stora engagemanget som uppstått i Rannebergen. Det säger Kristofer Lundberg, ordförande.
Foto: Gustaf Görfelt
Kristofer Lundberg, ordförande Hyresgästföreningen Angered.

Kristofer Lundberg är nöjd med beslutet i kommunfullmäktige. Att ett drygt hundratal personer kom för att demonstrera utanför trots det urusla vädret visar på allvaret i situationen, menar han.

– Det här är en delseger som ger oss mer tid att mobilisera. Inte minst ska vi samla in mer åsikter från människor som redan är hyresgäster hos Victoria Park i andra områden. Eftersom politikerna inte brytt sig om att ta reda på den informationen själva ska vi ge den till dem, säger Kristofer Lundberg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han har varit och pratat med boende hos bolaget inte bara i Lövgärdet, utan även på Hässleholmen i Borås. Där köpte Victoria Park 900 lägenheter av kommunala AB Bostäder 2015.

– Där finns en stor besvikelse och missnöje med uteblivet underhåll. Medborgarkontoret i området säger att mycket av kritiken de får in rör Victoria Parks bestånd. De anställda på det kommunala bostadsbolaget säger att de inte sett till något av det samarbete kring socialt ansvar som Victoria Park utlovade innan affären, säger Kristofer Lundberg.

Annons

När det gäller Rannebergen finns det även en långsiktig uppgift för Hyresgästföreningen.

Läs ocksåJätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i GöteborgAndreas Hedberg är hyresgäst hos storvärden Poseidon. Nu får han betala 400 kronor mer varje månad. Nästa år tillkommer ytterligare 340 kronor. "Om det ska kosta 10 000 spänn i månaden att bo i Göteborg får ju folk flytta", säger han.

– Nu gäller det att ta vara på engagemanget. Det är ett hundratal personer i Rannebergen som är aktiva i arbetsgrupper på närmast daglig basis just nu. Hur kan vi fånga upp dem som vill fortsätta att engagera sig? Hur ska vi stärka den lokala hyresgästföreningen? Kanske ska det till och med bildas fler lokala föreningar? Det är en utmaning för oss, säger Kristofer Lundberg.

LÄS MER:

Annons

Affären i Rannebergen tillfälligt stoppad

Läs ocksåNya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.