HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Plankspikande värd överklagar tvångsförvaltning

Nyheter Minns du värden som spikade ett plank för fönstret hos Gull-Britt Karlsson i småländska Stockaryd? Oacceptabelt beteende, ansåg hyresnämnden och beslutade om tvångsförvaltning. Men värden ger inte upp och har överklagat till hovrätten.
Foto: Privat
Slutspikat. Den riksbekanta plankstriden har fått en lösning. Hyresgästen har erbjudits en annan lägenhet och ska flytta.

För trogna läsare av Hem & Hyra är bilderna ovan bekanta. De visar hur värden låtit spika igen en av hyresgästens Gull-Britt Karlssons två utgångar, hur han sprejat igen sovrumsfönstret med svart färg, samt crescendot på konflikten: När värden låter en snickare resa ett plank framför nyss nämnda fönster. Allt för att förhindra att Gull-Britt Karlsson ska titta ut genom fönstret. Värdens egendomliga tilltag gillades inte av kronofogden, som ryckte ut för att ge ljuset åter till hyresgästens sovrum.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden

Läs ocksåEfter planket – nu tvångsförvaltas huset

Konflikten började, såvitt det framgår av den skriftliga dokumentation som finns, med att värden Bror Andersson i ett svep höjde hyran med 1 100 kronor för Gull-Britt Karlsson i småländska Stockaryd i Sävsjö kommun. När hon valde att betala den gamla hyran gick värden till tingsrätten för att få henne avhyst. Så blev inte fallet och i stället tvingades värden betala hyresgästens rättegångskostnader på 20 000 kronor.

Efter att planket avlägsnats av kronofogden fortsatte värdens envetna försök att få hyresgästen att flytta. Han har bland annat satt upp uppgifter om Gull-Britt Karlssons ekonomiska situation på en anslagstavla i Stockaryd.

Annons

Alla dessa tilltag gjorde att Hyresgästföreningen ansökte om tvångsförvaltning. Hyresnämnden i Jönköping delade föreningens uppfattning om att värdens beteende är oacceptabelt och beslutade om tvångsförvaltning i mitten av maj. Där kunde historien vara slut, men den fortsätter i ytterligare en rättslig instans. Värden Bror Andersson har överklagat hyresnämndens beslut till hovrätten.
I överklagan skriver värden att Gull-Britt Karlsson har en hyresskuld på 21 000 kronor till honom och att han därför har rätt att säga upp hyresgästen.

Läs ocksåHär är landets värsta värdar

När det gäller sprej och plank var det grannarna som bad värden att utföra detta på grund av att hyresgästen ständigt tittar ut genom fönstret, skriver värden i överklagan.

Att värden satt upp information om att Gull-Britt Karlssons ekonomiska situation beror på att allmänheten inte informerats om detta i lokaltidningen.

Annons

Vid förhandlingen i hyresnämnden sa värden att ” han kommer inte att ge sig, oavsett vad hyresnämnden beslutar.” Efter avslutad förhandling avlossade han även en salva innehållande att han ska polisanmäla Hyresgästföreningens jurist Ena Hodzic, som företrätt Gull-Britt Karlsson, och att ”kärringen ska ut”.

Läs ocksåFriad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Med detta sagt torde det inte komma som någon överraskning att hyresnämndens beslut om tvångsförvaltning överklagas.

Läs också Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.